Vakantiegeld; een zee aan mogelijkheden

Nu een zogenaamde staycation een serieuze optie is omdat backpacken in Verweggistan niet mogelijk is, kunnen we ook de besteding van ons vakantiegeld wel weer eens onder de loep nemen. Diverse polls wijzen uit dat het aantal mensen bezig is met concrete vakantieplannen met zo’n 40% is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Een aanzienlijk deel van deze vakantiegangers viert dit jaar vakantie in eigen land. En voor de echte thuisblijvers is het goed toeven op Playa de Balconia, de Costa Veranda of aan de Côte de Jardin in Porte Hiero. Kortom, we maken er ‘thuis’ het beste van. Of dat ook betekent dat we zo het maximale uit ons vakantiegeld halen? Wij zetten alvast een vijftal suggesties op een rij zodat jij zeker weet, dat jij je vakantiegeld goed besteedt.

Je creëert Ibiza in je achtertuin of Coachella op je balkon

Nu je de beslissing hebt genomen om thuis te blijven tijdens je vakantie, heb je alle reden om (een deel van) je vakantiegeld te besteden aan het opleuken van je huis/kamer/tuin/balkon. Misschien wel nadat je achterstallig onderhoud hebt weggewerkt, grondig hebt opgeruimd en wat spullen hebt verkocht. Zie je jezelf al zitten, drankje bij de hand, genietend van je home-make-over? Instant vakantiegevoel gegarandeerd.

Je ontpopt jezelf tot dagjestoerist

Ken je dat, dat je de highlights in je eigen omgeving alleen bezoekt met vrienden of familie uit het buitenland? En dat je jezelf dan voorneemt om dit vaker te doen? Deze zomer is prima geschikt om te besteden aan toeristische bezienswaardigheden of attracties in eigen land. Omdat je er lang niet meer geweest bent of omdat ze gewoon al een tijdje op je vakantie-bucketlist staan.

Je gaat beleggen om je droom te realiseren

Beleggen met het oog op bijvoorbeeld je droomhuis is een goed idee, mits je op de hoogte bent van de laatste trends, de mogelijkheden en de vooruitzichten. Zorg er dus voor dat je je laat adviseren door een professional met een goede staat van dienst, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Om te kijken wat jouw belegde vakantiegeld je in de toekomst kan opleveren, zijn er diverse online tools beschikbaar.

Je schenkt (deels) aan een goed doel

Een goed doel ondersteunen door middel van een financiële injectie kan altijd. Je hebt wat dat betreft meerdere opties. Je kunt dit doen door financieel bij te springen wanneer iemand in jouw directe omgeving het moeilijk heeft, maar je kunt ook voedingsmiddelen opkopen en doneren aan de Voedselbank of blikjes dierenvoer schenken aan een stichting voor dieren in nood. Bijkomend voordeel van ‘geven’ is dat dit jou als gever een goed gevoel geeft.

Je bewaart een appeltje voor de dorst

‘Sparen voor later’ is er bij veel mensen met de paplepel ingegoten. Het is ook heel verstandig om ervoor te zorgen dat je een buffer hebt voor als je wasmachine ooit stukgaat of je auto toe is aan groot onderhoud. Maar het kan ook een idee zijn om juist nu geld te investeren voor later. Zeker als je nog bepaalde skills mist die je makkelijk kunt bijspijkeren met opleiding, training of coaching. Dat betaalt zich altijd terug!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Stress. Je kent het wel, vlak na je vakantie ben je alweer toe aa... De combinatie van de cliffhanger bij GTST en het politieke zomerreces geven het officiële startsein:... Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd: het is niet zomaar dat deze uitdrukking het tot tegel...